PARKEN EN TUINEN

Op enkele passen van de drukte van het centrum van de stad, ruimt Amiens plaats voor enkele kleine groene paradijzen. Een tuin voor kunstenaars, een ruimte voor dieren, een familiepark, vormen zij in al hun schoonheid een bron van zuurstof voor het lichaam en geest.

 

Men doet er goed aan rond te wandelen op de 22 ha van het Park Saint-Pierre, dat een ware long is voor Amiens. Er worden speeltuinen ter beschikking gesteld voor de gehele familie. In de Zoo van Hotoie kunt u kennis maken met pinguïns, tapirs, rode panda’s, kapucijneraapjes, zeeleeuwen en olifanten….

"Ik heb dit eigendom in 1989 aangekocht en ik heb getracht zones te herscheppen die ik me herinner uit mijn kindertijd. Voor wie artistiek is aangelegd is het een middel om iets te creëren dat steeds in beweging blijft en zoals Monet zei" “Mijn mooiste schilderwerk is mijn tuin”. Als bezoekers terugkeren is dat voor mij de mooiste beloning!”

getuigt Catherine Guevenoux, eigenaar van de tuin van Maizicourt. Het schept dan ook geen verbazing dat zij de prijs van de Tuin van het Jaar 2006 heeft ontvangen van de vereniging van journalisten vo


U kunt ook herbronning zoeken en alle notie van tijd verliezen op het kerkhof van La Madeleine of in de plantentuin.

 

Amiens en haar omgeving zijn de locatie van prachtige tuinen zoals: de ‘Jardin du Clos Alexandre’, de tuin ‘Pic-Vert’ te Tilloy lès-Conty, het ‘Parc floral’ van Digeon te Morvillers- Saint-Saturnin, en het park te Maizicourt...