MUST SEE

DE HORTILLONNAGES

Deze "drijvende tuinen", die sinds de middeleeuwen door groentenkwekers worden bebouwd en die men alleen per boot kan bezoeken, liggen tussen de rivieren Somme en Avre en strekken zich over 300 ha uit, in de gemeenten Rivery, Camon, Longueau en Amiens. De lapjes grond worden doorsneden door kanalen, "rieux" die per schuit met platte bodem, "à comets" genoemd, kunnen worden bevaren. Typisch voor deze schuiten is de schuine voorkant, die het mogelijk maakt af te meren zonder de oever te beschadigen. Ze dienden vroeger voor het vervoer van groenten. Tijdens uw bezoek maakt u naar gelang van het seizoen kennis met de fauna en de flora. In de ontvangstruimte wordt een video van deze plek vertoond

DE DIRENTUIN VAN AMIENS

De bescherming van de biodiversiteit is één van de prioriteiten van de dierentuinen in de 21e eeuw. De dierentuin van Amiens investeert tegenwoordig dan ook in behoudsprojecten. Als permanent lid van de Europese Vereniging van Dierentuinen en Aquaria neemt men deel aan een tiental kweekprogramma's van bedreigde diersoorten zoals de rode panda of de manenwolf. Het over 6 ha uitgestrekte zoopark ligt aan de esplanade de la Hotoie. Het herbergt ongeveer 250 dieren van een zestigtal diersoorten uit alle continenten. In dit groene juweeltje, vlakbij het stadscentrum vindt u olifanten, pinguïns, zeeleeuwen en tal van andere dieren.

PARC SAINT-PIERRE

Hedendaags landschapspark waarbij de nadruk is gelegd op het water en de typische begroeiing van de vallei, tot stand gebracht door landschapsarchitecte Jacqueline Osty.

 

Wandeltochten, spelletjes, recreatie, verhuur van waterfietsen tijdens het seizoen.

JARDIN DES PLANTES

Publieke tuin met regelmatig patroon van vlakke stroken buksplanten uit de 18de eeuw. Gemeentelijke serres. Botanische collecties volgens het thema 'de plantentuin, tradities en mensen". Na een bezoek aan de rotstuin ziet u de evolutie van de planten in de systematische collectie, vervolgens de planten waarmee de mens zich voedde en deze die gebruikt werden als medicijn, de beplanting van de velden in onze regio, zonder de verfplanten te vergeten die gezorgd hebben voor de rijkdom van Amiens. Het geheel wordt vergezeld door planten die seizoensperkjes vormen. Het onderhoud gebeurt zonder sproeistoffen. Panelen waarop elke collectie voorgesteld wordt, de planten zijn van labels voorzien.

CIMETIERE DE LA MADELEINE

Eén van de mooiste romantische kerkhoven van Frankrijk. Oude grafmonumenten (waaronder het graf van Jules Verne) en eeuwenoude bomen.

 

 
Meer informatie