DE IDEALE STAD VAN JULES VERNE

De visionaire schrijver bewoonde het huis tussen 1882 en 1900. Hij schreef er het merendeel van zijn romans. Het huis is een plaats vol leven en herinneringen. Het bureau waaraan hij werkte is een gewijde plaats. U zult eveneens genieten van een wandeling in de wintertuin waar zich de prachtige eetzaal in neogotische stijl bevindt.

"Bedankt voor deze mooie reis door het leven en de dromen van Jules Verne. De ontvangst doet niet onder voor het decor en de sfeer." Deze zinnen zijn het werk van de Didier Van Cauwelaert bij het ver

Meubels, persoonlijke objecten van de romanschrijver, spektakelaffiches, eerste uitgaven, maquettes, magische lantaarns, correspondentie, manuscripten – dus  duizenden voorwerpen en documenten – vormen een unieke collectie in de wereld die samengesteld werd Piero Gondolo della Riva.

 

« Ik begon de boeken van Hetzel te verzamelen toen ik 13 was. Ik heb zelfs Frans geleerd om Jules Verne in de originele tekst te lezen. » verklaart hij.

 

Gedurende veertig jaar heeft hij de wereld van Jules Verne gereconstrueerd. Deze collectie werd in 2000 door de stad Amiens verworven en wordt momenteel gedeeltelijk tentoongesteld in “la maison de la Tour”.